Buurtwoonkamer

Op onze gemeenschappelijke ruimte op de begane grond zijn er geregeld activiteiten die ook voor mensen van buiten ons huis toegankelijk zijn. Op dit moment wordt de ruimte gebruikt voor: Arabische les voor kinderen,  haken&breien, bijles wiskunde voor scholieren, de bewonerscommissie en zo nu en dan een knutselmiddag voor kinderen of bijeenkomsten buurt-actie-netwerken.

Ook is de ruimte bruikbaar om met de buurt te vergaderen, zo hebben we er al samen gezeten met de buurtgroengroep en de bewonerscommissie van de huurders.

We merkten dat het voor sommige buren iets ongebruikelijk is dat alle tijd die we er in stoppen onbetaald is en dat we ook geen subsidie ontvangen. Als woongemeenschap betalen we gezamelijk de huur voor deze ruimte. We bekostigen de activiteiten uit de middelen die wij als woongemeenschap bij een brengen en de incidentele donaties van deelnemers aan de activiteiten. We willen graag onze sociale en groene leefwijze ook met anderen delen.

 

 

Ook in de ruimte aanwezig:

 

Bookcrossing– boekenplank.

Alle boeken in deze kast zijn doorgeefboeken en mag je gratis meenemen! Het zou leuk zijn als je het boek na het lezen doorgeeft aan een volgende lezer. Als je zelf een leuk boek hebt mag je het ook toevoegen aan de bibliotheek.

In sommige boeken staat een BCID code. Als je deze code invult op www.bookcrossing.nl kan je erachter komen waar het boek al geweest is. Ook kan je zien wat andere mensen van het boek vonden of zelf een bericht achterlaten.

 

 

Weggeef-hoek.

Alle spullen in deze hoek zijn afkomstig van mensen die ze niet mee nodig hadden. Als er wat bij zit dat je zelf kan gebruiken, kun je het meenemen. Hierbij gaat er geen geld om, de spullen zijn dus bevrijd. Bevrijd ook jezelf van de consumptie-industrie.

 

1 reactie op Buurtwoonkamer

 1. margriet norder schreef:

  hoi groene gemeenschappers,

  ik heb es even gezocht naar jullie site.
  het kostte even moeite om het te vinden; jullie moeten nog verder bovenaan komen dus.
  maar ik heb het gevonden en vond het leuk om te lezen.
  ik ben benieuwd naar al die bijzondere groenten die jullie verbouwen; sommigen nog nooit van gehoord!
  nogmaals bedankt voor jullie gastvrijheid afgelopen weekend
  veel succes met alles!
  groetjes, Margriet

Reacties zijn gesloten.