15 maart: informatiebijeenkomst over biomassa

BIOMASSA, NEE!

Energiebedrijf Nuon is van plan een biomassacentrale te bouwen tussen IJburg en Diemen. De bouw van een biomassacentrale in uw achtertuin roept natuurlijk veel vragen op. Vragen wellicht over de invloed van de centrale op luchtkwaliteit, CO2-uitstoot en het verdwijnen van bossen. Helaas is het echte verhaal niet zo rooskleurig als dat Nuon het voorspiegelt. Daarom organiseren wij, samen met verontruste bewoners van Ijburg en Diemen een alternatieve informatie-avond.

Graag vertellen wij u meer over de vele nadelen van het verbranden van biomassa en hoe wij de bouw van de centrale willen stoppen. Na de presentatie is er gelegenheid om na te praten en samen plannen te maken onder het genot van een drankje.

Tijd: 19:15 inloop en 19:30 beginnen.

Om de stadswarmte van o.a. Amsterdam, Diemen en Almere te “verduurzamen”, werkt Nuon aan een geraffineerde greenwashing campagne om de warmte uit hun fossiele bronnen in een nieuw jasje te steken. Biomassa, ook als tussenoplossing heeft een zeer negatieve impact op het klimaat, natuur en luchtkwaliteit. Bovendien draait de centrale op subsidie (c.a. 200 miljoen euro). Geld dat veel beter besteed kan worden aan energiebesparing en hernieuwbare energie. Gelukkig zijn er verschillende groepen in Amsterdam en Diemen bezig met het stoppen van deze plannen en zetten zij zich in voor meer duurzame alternatieven.

De volgende thema’s komen in ieder geval aan de orde:

  • CO2 uitstoot en ontbossing
  • Luchtkwaliteit
  • Het samenspel tussen gemeente, corporaties en de fossiele industrie
  • Verzet, en alternatieven
  • Planning en proces

Voor meer informatie www.amsterdamfossielvrij.nl

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , , , . Bookmark de permalink.