Een nieuwe groene gemeenschap? We gaan het samen mogelijk maken!

Beste woongroepzoeker,

Je kent De Groene Gemeenschap omdat je ons hebt laten weten geinteresseerd te zijn als er hier een woning vrijkomt. Jullie benaderen ons zo massaal dat we zeker weten dat dit niet alleen te maken heeft met de woningnood in Amsterdam. We denken dat er nog lang niet genoeg woongroepen zijn om iedereen een plek te geven.

We hebben net weer een nieuwe mede-bewoner aangenomen en hebben alleen deze keer al meer dan 40 mensen moeten teleurstellen. Voor deze mensen, dus ook jou, willen we graag een bijeenkomst organiseren.

Het doel van deze bijeenkomst is mensen bij elkaar te brengen die samen een woongroep willen starten. We kunnen jullie helpen door uit te leggen hoe wij ons organiseren. We delen graag contacten met groepen die al samen op zoek zijn naar een plek en we kunnen ook wijzen op vrijkomende panden en locaties.

Wat gaan we doen?

We willen jullie helpen zelf actief een project te beginnen. Het gaat dus nadrukkelijk niet om je inschrijven voor een woning. Deze bijeenkomst is orienterend van karakter. Als daaruit een of meerdere groepen ontstaan die samen verder willen, dan kunnen ze ons later benaderen voor een vervolgafspraak.

Waarover het gaat:

– Andere voorbeelden van woongroepen zoals De Groene Gemeenschap

– Groepsvorming, besluitvorming, financiele zaken, juridische structuur

– Samen een buurtfunctie organiseren.

– Solidaire economie vormgeven: voedselcoop, moestuinen, gastennetwerken

– Netwerken van woongroepen zoals SamenThuis, Woongroependag, Vrijcoop, VGW, Cooplink

– Samenwerken met woningcorporaties

Financiering, vastgoed en de politiek

Wil je meedoen vul dan de datumpoll in. Als er genoeg aanmeldingen zijn voor een van beide data dan laten we je weten dat het doorgaat.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.