Weggeefmiddag

Zoals ook beschreven in de buurtbrief van Stadsdeel Oost (Opbrengst Buurtbijeenkomst Steigereiland Noord) openen we op zondag 1 april onze begane grond op Barkasstraat 7A met een eerste Weggeefmiddag.

 

Wat is een weggeefmiddag? Voor ons is dat een eilandje van informele economie: de portemonee mag thuis blijven. Voor jullie als buren is dan een mogelijkheid om spullen weg te geven en/of spullen geschonken te krijgen. Simpel gezegd: als je wat over hebt: neem spullen mee die je niet meer gebruikt, maar die nog wel goed zijn en als je wat nodig hebt: kom kijken of er wat voor je bij zit. Waar moet je aan denken: speelgoed, kleding, boeken, kleine spullen. Voor grotere spullen zoals meubels hebben we waarschijnlijk geen plaats, maar als je bij ons een foto er van wilt ophangen met je telefoonnummer er onder dan kan dat best.

 

Wij zorgen voor soep, koffie en thee, ook gratis trouwens. Heb je geen spullen over of nodig, maar heb je ideeen voor de buurt of ben je op zoek naar een ruimte ergens voor? Loop dan zeker even binnen. Het is ook een gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Tot zondag!

 

Heb je deze dag gemist? Elke eerste zondag van de maand is er een volgende Weggeefmiddag.

Dit bericht is geplaatst in buurt, duurzaamheid. Bookmark de permalink.