Opening buurtwoonkamer: een gezellig succes!

Afgelopen zondag openden we onze buurtwoonkamer met een weggeefmiddag met soep, koffie en thee. Een hoek van de ruimte is ingericht met oude spullen, kleding, speelgoed en boeken die mensen komen brengen als ze ze niet meer gebruiken en iedereen kan meenemen wat ie juist wel kan gebruiken. Veel buurtgenoten brachten een zak met spullen mee en anderen waren weer blij met een nieuwe jurkje of boek. Ook de kinderen konden hun lol op!

 

Ook werden er met de kinderen uit de buurt bloemenzaadjes gezaaid in kleine potjes die ze mee naar huis konden nemen. Omdat de bijen in Nederland aan het uitsterven zijn, zijn dit speciale bloemenzaadjes waarvan de bloemen uiteindelijk bijen zullen aantrekken. Zo dragen de kinderen uit de buurt ook daar hun steentje aan bij.

 

Verder was er een ideeënbus en hebben een hoop leuke reacties van buren en buurtgenoten ontvangen. Misschien gaan we binnenkort wel ‘guerrilla-breien’, knutselen met kinderen of houden we een jamsessie. In ieder geval is er op 6 mei weer een weggeefmiddag. Hou onze site in de gaten, bedankt buurt!

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in buurt, duurzaamheid. Bookmark de permalink.